Terveellisempi hampurilaisateria kotona

Itse tehty hampurilainen voi olla sekä herkullinen että terveellinen vaihtoehto perinteiselle pikaruualle.

Valitsemalla täysjyväsämpylät, vähärasvaisen lihan, tuoreet kasvikset ja kevyemmät kastikkeet voit nauttia maukkaasta hampurilaisesta ilman turhia lisäaineita tai liiallista rasvaa – jopa puolet vähemmän kaloreita kuin ravintolassa.

Tämä resepti tarjoaa tasapainoisen ja ravitsevan version klassisesta suosikista – täydellinen niin arkeen kuin viikonlopun herkutteluhetkiin!

Voit tuunata omaa hampurilaistasi lähes rajattomasti esimerkiksi seuraavilla höysteillä:

  • Coleslaw
  • Liha ( sika-nauta, kana, kauris, peura)
  • Pikkelöity tai karamellisoitu punasipuli
  • Juusto (sinihomejuusto, monterey jack, gouda, emmental, vuohenjuusto..)
  • Paistettu pekoni
  • Kananmuna
  • Jalapenot
  • Kastikkeet (ketsuppi, sinappi, majoneesit, BBQ, salsa, tsatsiki)
  • Leipä (ruisleipä, briossi)

Reseptistä saa 4 hampurilaisannosta.

Resepti

4 ruissämpylää
400g vähärasvaista naudanjauhelihaa
4 cheddarjuustoviipaletta
suolakurkkuja
jäävuorisalaattia
tomaattia
kermaviilidippi
1 pss ristikkoperunoita

Ohje

  1. Ota jauhenliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Viipaloi kasvikset ja sekoita dippi maustumaan.
  3. Laita ristikkoperunat uuniin 200 astetta 15 min.
  4. Muotoile jauhelihasta 4 pihviä ja paista pihvit pannulla.
  5. Lisää cheddarjuusto paistamisen loppuvaiheessa pihvin kypsälle puolelle. Anna sulaa kuuman pihvin päälle.
  6. Kokoa hampurilainen kerroksittain ja tarjoile kuumien ristikkoperunoiden kera.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Jaa mielipiteesi kommenteissa kohdassa Kommentoi artikkelia

Jaa somessa

Sinua voisi kiinnostaa...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *