Valitsemalla täysjyväsämpylät, vähärasvaisen lihan, tuoreet kasvikset ja kevyemmät kastikkeet voit nauttia maukkaasta hampurilaisesta ilman turhia lisäaineita tai liiallista rasvaa – jopa puolet vähemmän kaloreita kuin ravintolassa.
Tämä resepti tarjoaa tasapainoisen ja ravitsevan version klassisesta suosikista – täydellinen niin arkeen kuin viikonlopun herkutteluhetkiin!
Voit tuunata omaa hampurilaistasi lähes rajattomasti esimerkiksi seuraavilla höysteillä:
- Coleslaw
- Liha ( sika-nauta, kana, kauris, peura)
- Pikkelöity tai karamellisoitu punasipuli
- Juusto (sinihomejuusto, monterey jack, gouda, emmental, vuohenjuusto..)
- Paistettu pekoni
- Kananmuna
- Jalapenot
- Kastikkeet (ketsuppi, sinappi, majoneesit, BBQ, salsa, tsatsiki)
- Leipä (ruisleipä, briossi)
Reseptistä saa 4 hampurilaisannosta.
Resepti
4 ruissämpylää
400g vähärasvaista naudanjauhelihaa
4 cheddarjuustoviipaletta
suolakurkkuja
jäävuorisalaattia
tomaattia
kermaviilidippi
1 pss ristikkoperunoita
Ohje
- Ota jauhenliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Viipaloi kasvikset ja sekoita dippi maustumaan.
- Laita ristikkoperunat uuniin 200 astetta 15 min.
- Muotoile jauhelihasta 4 pihviä ja paista pihvit pannulla.
- Lisää cheddarjuusto paistamisen loppuvaiheessa pihvin kypsälle puolelle. Anna sulaa kuuman pihvin päälle.
- Kokoa hampurilainen kerroksittain ja tarjoile kuumien ristikkoperunoiden kera.