Perinteinen hernekeitto

Hernekeitto on perinteinen ja edullinen arkipäivän ruoka

Tämä klassinen keitto valmistetaan kuivatuista herneistä ja maustetaan usein sipulilla, sinapilla ja savukinkulla. Maistuvan vegaanisen version voi valmistaa tummasta soijarouheesta.

Hernekeitto on mainettaan vaivattomampi valmistaa myös itse. Pitkä haudutusaika takaa pehmeän rakenteen ja syvän maun. Tärkeää on, että herneiden liotusvesiä ei vaihdeta, vaan liotuksen jälkeen vettä vain lisätään tarvittaessa.

Huom. Herneiden rakenteen kuuluu hajota keittämisen aikana – valmiissa keitossa ei tulisi olla yhtään kovaa tai kokonaista hernettä. Koostumus voi myös tiivistyä jääkaapissa, joten seuraavana päivänä voit lisätä sekaan vettä ja kiehauttaa uudestaan.

Nauti keitto tuoreen ruisleivän kera tai pannukakkujen kera!

Ohjeesta tulee noin 5 annosta.

Resepti

1,5 l vettä
250 g kuivattuja herneitä
250 g savukinkkua tai 1 dl tummaa soijarouhetta
1 iso sipuli
1 liemikuutio
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 tl kuivattua meiramia

Ohje

  1. Huuhtele herneet. Laita herneet likoamaan veteen yön yli
  2. Laita herneet kiehumaan liotusvedessään. Lisää mukaan hienonnettu sipuli ja liemikuutio.
  3. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Muista sekoittaa, sillä keito palaa herkästi pohjaan.
  4. Paloittele liha pieniksi paloiksi ja lisää palat keittoon. Vaihtoehtoisesti lisää soijarouhe
  5. Mausta keitto oman maun mukaan suolalla, pippurilla, meiramilla ja sinapilla.
  6. Anna keiton kiehua vielä hetki ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa vettä jos liian sakeaa. Tarkista maku.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Jaa mielipiteesi kommenteissa kohdassa Kommentoi artikkelia

Jaa somessa

Sinua voisi kiinnostaa...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *